09:15

Blackeberg Villastan

Referat: Blackeberg Röd - Blackeberg Villastan

En intern kamp mellan två Blackeberg lag där vi mötte ett Nälsta/Kälvesta som pga spelarbrist hade 4 inlånade spelare från Vällingbylaget.

Vår målsättning med matchen var att hålla upp tempot på basketplanen i både anfall och försvar, ngt vi lyckades bättre med i försvarsspelet. Vårt anfall blev lite haltande i första halvlek pga att vi inte riktigt vågade attackera korgen. I andra halvlek utgick vi ifrån att dra isär motståndarnas försvar genom att hålla oss på våra 5 anfallspositioner och så fort tjejerna vågade driva mot korgen så skapade dem massor av chanser.

Poängmässigt drog matchen ifrån oss under 2-3 perioden, men vi vann den totala insatsen genom vårt krigande om lösa bollar, vårt försvarsspel vid deras inkast som gjorde att vi stal bollen 8 ggr av 10...däremot får vi jobba hårdare framöver på att få bollen i korgen :)

En riktigt bra insats av våra härliga tjejer som mötte ett lite för tufft motstånd idag med 4 All Star spelare, det ger oss en bra bild över vad vi behöver förbättra och vilket tempo vi behöver hålla på våra matcher. Att vi dessutom har 5 spelare som gjorde poäng idag visar ändå på vår bredd i laget och att vi är duktiga på att jobba ihop som ett lag. Nu tar vi nya tag inför nästa match!